Četvrtak, 23.05.2019.

E-mail lista

Budite u toku, prijavite se

Kursna lista na dan: 23.05.2019.

E M U EUR 117.9693 
S A D USD 105.7926 
SVAJCARSKA CHF 104.8709 
V.BRITANIJA GBP 133.7066 
KANADA CAD 78.6934 
HRVATSKA HRK 15.8747 
BIH BAM 60.3167 
BELEX Line   (%)
BELEX 15   (%)

U fokusu

Poslovna Žena, 01.11.2013.
Dodeljena priznanja "Cvet uspeha za ženu zmaja 2013"

Dodeljena priznanja Udruženje poslovnih žena Srbije, sekcija Ženski biznis klub, dodelilo je 29. oktobra 2013. godine u Teatru i Operi "Madlenianum", sedmi put za redom nagradu "Cvet uspeha za ženu zmaja 2013". Ovo, jedino priznanje namenjeno podršci i afirmaciji ženskog preduzetništva u Srbiji dobilo je 13 žena!

Priznanje za "Najevropskiju žensku firmu" dobile su Danijela Biškup, suvlasnica i direktorka preduzeća "Identity Plus" d.o.o. iz Beograda i dr Branka Ivošević, vlasnica Specijalističke oftalmološke ordinacije "Perfect Vision" iz Subotice.

Za "Najbolji model zapošljavanja žena" dobile su Jarmila Bohuš, direktorka i suvlasnica "Agroplod" iz Gložana i Svetlana Vučković, vlasnica Agencije "Nana S.V" iz Beograda.

U potkategoriji "Samozapošljavanje", nagrađena je Olgica Arađanski, vlasnica SZR "Butik Sveća" iz Kikinde.

Dodeljena su i specijalna priznanja i to za afirmisanje ženskog preduzetništva, Gorani Tanasković, direktorki UPŽ "Nadežda Petrović" i rukovodiocu RPK Kraljevo – OJ Čačak, Tatjani Nikolić, predsednici UPŽ "Danica" iz Leskovca i dr Dragani Ristić Jovanović, predsednici Skupštine Udruženja poslovnih žena Niša i vlasnici preduzeća "Farma Promet" iz Niša.

Za pionirski preduzetnički poduhvat u seoskom turizmu nagrađena je Slavica Vračarić, vlasnica Domaćinstva Vračarić "Opstanak" iz Kremne, priznanje za prodor na nova tržišta dobila je Mila Litvinjenko, direktorka i vlasnica "Aure" iz Niša, a za podsticanje inovativnog preduzetništva nagradu je dobila Svetlana Mojić vlasnica preduzeća "Salt &Water d.o.o" iz Novog Sada.

Cvet uspeha za unapređenje kvaliteta života dobila je Tatjana Jevđović, vlasnica preduzeća "Beauty Imagini" iz Beograda. Nagrađena je i Mirjana Hemun, vlasnica poljoprivrednog gazdinstva "Mirjana Hemun" na Fruškoj Gori i predsednica Udruženja žena "Banstolka".

Dodeljena priznanja "Cvet uspeha za ženu zmaja 2013"Na konkurs za ovo priznanje prijavilo se 38 kandidatkinja iz gotovo cele Srbije i sve one su predstavljene u specijalnoj publikaciji, koja je prezentovana na ceremoniji dodele nagrada.

Svake godine na manifestaciji se kroz mini intervju na sceni, koji vodi Tanja Peternek Aleksić, predstavi žena koja je u državnom sektoru dostigla vrh. Ovoga puta, javnosti je na ovaj način bila predstavljena dr Tanja Miščević, glavni pregovarač Srbije sa EU.

Gospođa Mišćević je navela da žensko preduzetništvo čini jedan segment pomoći malim i srednjim preduzećima i da ima podršku EU, ali da mora biti prepoznato od države. Važno je jačanje kapaciteta kada je u pitanju ova oblast, dodajući da se jako puno gubi ukoliko se ne koristi sposobnost i kreativnost žena koje čine 50 odsto radne snage.

Osvrćući se na dodelu nagrade rekla je da se dobitnice već samim tim mogu smatrati uspešnim što su ušle u preduzetništvo.

Gospođa Mišćević je ovom prilikom uručila i neka od glavnih priznanja. Pored nje nagrade je uručio i gospodin Radojko Srbljanović, državni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije, kao i članice Komisije "Cveta uspeha za ženu zmaja 2013".

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, dr Sanja Popović Pantić rekla je tom prilikom da je kroz obuke tog udruženja prošlo oko 3.500 žena iz cele Srbije, a da je posao započelo približno 200 njih.

Olivera Popović, potpredsednica UPŽ Srbije je istakla značaj mentorskog programa, po kome je Udruženje postalo poznato ne samo kod nas već i u regionu.

Manifestaciju "Cvet uspeha za ženu zmaja"  ove godine podržali su Nemačka agencija za međunarodnu saradnju – GiZ, Centar for International Private Enterprise – CIPE i tradicionalno, članice UPŽ. Institucionalnu podršku projektu dali su Nacionalna agencija za regionalni razvoj, Ministarstvo privrede i European SME Week.Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share

Ponuda Meseca

Izdvajamo

Promocija

Copyright © 2009 Poslovna Žena • All Rights Reserved