Utorak, 18.06.2019.

E-mail lista

Budite u toku, prijavite se

Kursna lista na dan: 18.06.2019.

E M U EUR 117.9384 
S A D USD 104.9554 
SVAJCARSKA CHF 105.2176 
V.BRITANIJA GBP 131.5249 
KANADA CAD 78.2968 
HRVATSKA HRK 15.9213 
BIH BAM 60.3009 
BELEX Line   (%)
BELEX 15   (%)

U fokusu

Poslovna Žena, 01.07.2018.
Otvoren konkurs za rodno najsenzitivniju kompaniju

Pod pokroviteljstvom Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije, otvoren je konkurs za izbor rodno najsenzitivnije kompanije u Srbiji, s ciljem da se direktnije pomogne ženskom preduzetništvu i podsticanju uključivanja žena u lanac nabavki velikih kompanija.

Otvoren konkurs za rodno najsenzitivniju kompaniju

U saopštenju se naglašava da će kompanije koje u svom poslovanju primenjuju strategiju Društveno odgovornog poslovanja, koje se vode principima rodne ravnopravnosti, pravedno postupajući prema svim zaposlenima, poštujući i uvažavajući ljudska prava i nediskriminaciju, koje u svom radu promovišu obrazovanje, obuke i stručno usavršavanje žena, rade na obezbeđenju zdravlja, bezbednosti i ravnopravnosti svih radnica i radnika, javno zagovaraju ravnopravnost i uključuju ženske firme u lance snabdevanja, svojim primerom doprineti da se u Srbiji stvori nova, rodno osetljiva klima.

Konkurs za rodno najsenzitivniju kompaniju deo je projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti“ koji su pokrenuli Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Udruženje poslovnih žena Srbije, uz podršku Saveta stranih investitora (FiC), Američke privredne komore (AmCham) i Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji.

Cilj je da se direktnije pomogne ženskom preduzetništvu i podsticanju uključivanja žena u lanac nabavki velikih kompanija, jer to nije samo pitanje društvene odgovornosti, već i ekonomski interes zemlje, jer znači bolji i brži privredni razvoj i rast BDP-a.

Nagrada u kategoriji „Rodno najsenzitivnija kompanija“ biće dodeljena u oktobru ove godine, na svečanosti „Cvet uspeha za ženu zmaja“ u sklopu obeležavanja 20 godina postojanja Udruženja poslovnih žena Srbije.

Dokumentacija potrebna za učešće na konkursu, koji je deo projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti“, može se preuzeti na ovom linku.Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share
Nema fotografija za ovu vest

Ponuda Meseca

Izdvajamo

Promocija

Copyright © 2009 Poslovna Žena • All Rights Reserved