Nedelja, 26.01.2020.

E-mail lista

Budite u toku, prijavite se

Kursna lista na dan: 24.01.2020.

E M U EUR 117.5388 
S A D USD 106.3892 
SVAJCARSKA CHF 109.6649 
V.BRITANIJA GBP 139.6445 
KANADA CAD 81.0333 
HRVATSKA HRK 15.7861 
BIH BAM 60.0966 
BELEX Line   (%)
BELEX 15   (%)

U fokusu

Poslovno Jutro, 31.01.2019.
Mensura i Andisa kreirale bh. brend opreme za rad u vrtu

Dve prijateljice, Mensura Sušić i Andisa Kubat, odlučile su da ujedine svoje iskustvo i kapacitete, te su osnovale kompaniju “Empress”, okupivši mladi tim stručnjaka s ciljem da pokrenu jedinstvenu proizvodnju zaštitne odeće, kućnog dekora, posteljina i drugih proizvoda od tekstila.

Mensura i Andisa kreirale bh. brend opreme za rad u vrtu

Nakon prve godine poslovanja kompanija već broji 15 radnika u proizvodnji, a njihovi stalni kupci su građevinske, naftne i zdravstvene kompanije. Međutim, tu se ne zaustavlja širenje posla, kompanija je nakon zabeleženih pozitivnih rezultata u početnoj fazi poslovanja odlučila da napravi zaokret i izađe sa vlastitim brendom.

– Radimo već dugo na principu “lohn” poslova, proizvodnje za druge brendove, ali smo se sada odlučili odvažiti i pokrenuti vlastitu kolekciju proizvoda za rad u vrtu “Queen of Garden”. Preko dijasporske zajednice, ali i preko naših drugih partnera u svijetu imamo razvijene kanale prodaje i plasiranja proizvoda na međunarodno tržište. “Queen of Garden” će biti dostupni u prodajnim lancima. Proizvode ćemo učiniti dostupnim online preko različitih web platformi i društvenih mreža – rekla je Mensura Sušić.

Sušić i Kubat poručuju da je ovo priča o uspehu, a da je ista nastala iz želje da jedna žena pomogne drugoj na putu da ostvare nešto novo i ohrabre bosanskohercegovačku kreativnost i inovativnost.

– Brend “Queen of Garden” je inovativna ideja čijom bi se realizacijom došlo do proširenja asortimana proizvoda, te uvođenja nečeg novog na tržištu. Ideja kreće u savremenom dobu kada se mijenja svijest ljudi koji nastoje provoditi više vremena u prirodi i zdravom okruženju, radije nego u kancelarijama ili zagušljivim mjestima. Uzimajući u obzir ovu činjenicu i susrećući se sa ženama koje rade u vrtovima, baštama ili cvjetnjacima uočili smo nedostatak adekvatne, unikatne i inovativne opreme za rad. I tako je krenula ova priča. U saradnji sa USAID Projektom “Diaspora Invest” želimo stvoriti prostor za dodatna ulaganja i zapošljavanje koje će omogućiti uspjeh našeg brenda – napominje Kubat.

Odeća i oprema linije “Queen of Garden” namenjena je za vrt i baštu, te će biti izrađena prema najnovijim evropskim standardima od viskotehnoloških i inovativnih materijala, koji uz udobnost pri nošenju pružaju optimalnu zaštitu prilikom rukovanja sa različitim alatom.

– Asortiman proizvoda obuhvata uglavnom cvjetne dezene inspirisane modernim notama, te ćemo uskoro predstaviti radne kombinezone, hlače i šorceve, majice, kecelje, kaiševe i torbice za alat. Sa linijom “Queen of Garden” planiramo na tržište izaći u proljeće ove godine – kazala je Kubat.

Dodaje da je namera kompanije proširiti se i na inostrano tržište gde postoji potražnja za ovakvom vrstom proizvoda, s akcentom na Hrvatsku i Austriju.

– Želimo da se ovaj brend vezuje za rad u zajednici. Da vraćamo gradovima i selima u kojima smo prisutni, zato pozivamo škole i udruženja da nam se jave, kako bismo pokrenuli pozitivne priče u našoj zemlji – dodala je Sušić, saopćeno je iz Projekta “Diaspora Invest”.Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share
Nema fotografija za ovu vest

Ponuda Meseca

Izdvajamo

Promocija

Copyright © 2009 Poslovna Žena • All Rights Reserved