Subota, 16.11.2019.

E-mail lista

Budite u toku, prijavite se

Kursna lista na dan: 15.11.2019.

E M U EUR 117.4829 
S A D USD 106.5798 
SVAJCARSKA CHF 107.7133 
V.BRITANIJA GBP 137.2143 
KANADA CAD 80.5505 
HRVATSKA HRK 15.7843 
BIH BAM 60.0681 
BELEX Line   (%)
BELEX 15   (%)

U fokusu

Poslovno Jutro, 05.07.2019.
Otvoren regionalni inovacioni startap centar u Valjevu

Ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, otvorio je danas u Valjevu Regionalni inovacioni startap centar i tom prilikom rekao da je otvaranje takvih centara velika stvar za Srbiju i da je budućnost Srbije u inovacijama i novim tehnologijama.

Otvoren regionalni inovacioni startap centar u Valjevu

„Velika stvar za Srbiju je to što smo krenuli u otvaranje regionalnih inovacionih startap centara u gradovima koji nisu veliki univerzitetski centri, kako bi svim mladima koji žele da se bave inovacijama i novim tehnologijama omogućili ne samo savremen prostor i najbolju opremu, već i podršku kako mentorsku tako i finansijsku, marketinšku, pravnu kako bi nakon nekog vremena došli do proizvoda, a onda i do tržišta i krajnjeg korisnika“, rekao je ministar.

On je na otvaranju centra u Valjevu rekao da će mladi koji rade u tom centru proizvode i ideje moći da nude ne samo u Srbiji, već i celom svetu i sarađuju sa svojim kolegama u inostranstvu.

„Budućnost Srbije je u inovacijama i novim tehnologijama. Samo za nekoliko godina izvoz inovaconih i IT usluga raste od 30 do 40 procenata godišnje“, rekao je Popović.

On je dodao da je Srbija prošle godine izvezla rekordnih 1,150 milijardi evra IT usluga, proizvoda i servisa, a rezultati za prvih pola godine pokazuju da možemo očekivati da do kraja ove godine izvoz IT usluga premaši rekordnih 1,5 milijardi evra.

„Srbija time pokazuje da ima najbolje inženjere u južnoj Evropi, najbolje inovatore i fantastičnu mladu generaciju inovacionih preduzetnika koji žele da inženjersko i IT znanje stave u službu budućeg ekonomskog razvoja Srbije, a njihovi rezultati su prepoznatljivi u celom svetu“, poručio je ministar.

On je naveo da će Vlada Srbije nastaviti sa promocijom razvoja novih tehnologija, proširivanjem postojećih kapaciteta otvorenih centara i opreme kako bi mladi talenti postizali još bolje rezultate.

„Srbija je sa svojim inženjerima prepoznata kao jedna od pet najboljih destinacija za razvoj inovacija i otvaranja startap kompanija i drago mi je što će na mapi regionalnih inovacionih startap centara ne samo Srbije već i cele Evrope od danas biti i Valjevo. Tu se ne treba zaustavljati, tehnologije se razvijaju stalno“, rekao je ministar.

Za projekat Regionalnog startap centra u Valjevu, Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj opredelio je 16 miliona dinara.

Ministar Popović je pre svečanog otvaranja Regionalnog centra razgovarao sa gradonačelnikom Valjeva, Slobodanom Gvozdenovićem.

Marko Marković, rukovodilac Regionalnog starap Centra rekao je da je veoma važno što je Valjevo dobilo jedan takav centar.

„To nam je važno ne samo zbog prostora i opreme već i kao impuls da smo dobili podršku i postali jedan od osam gradova u Srbiji koji su u prvom krugu dobili regionalne inovacione centre“, rekao je Marković.

On je zahvalio ministru Popoviću i predstavnicima grada u ime svih koji čine Poslovni inkubator na toj privilegiji i istakao da će se potruditi da opravdaju očekivanja.

„Nastojaćemo da budemo centar ovog regiona i da se mladi kada pomisle na inovacije i tehnologije sete nas“, rekao je Marković.Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share
Nema fotografija za ovu vest

Ponuda Meseca

Izdvajamo

Promocija

Copyright © 2009 Poslovna Žena • All Rights Reserved