Subota, 16.11.2019.

E-mail lista

Budite u toku, prijavite se

Kursna lista na dan: 15.11.2019.

E M U EUR 117.4829 
S A D USD 106.5798 
SVAJCARSKA CHF 107.7133 
V.BRITANIJA GBP 137.2143 
KANADA CAD 80.5505 
HRVATSKA HRK 15.7843 
BIH BAM 60.0681 
BELEX Line   (%)
BELEX 15   (%)

U fokusu

Poslovna Žena, 19.08.2019.
Ogromno smanjenje naknada za oglašavanje u Nišu

Odluka o smanjenju taksi za oglašavanje privrednicima koji posluju na teritoriji Niša, predložena na poslednjoj sednici Gradskog Veća, usvojena je na zasedanju Skupštine Grada Niša čime su lokalni privrednici konačno rasterećeni te vrste naknada.

Ogromno smanjenje naknada za oglašavanje u Nišu


Odluka predviđa da se oglašavanje firmi na javnim površinama umanjuje za 95 odsto, dok će na mestima za oglašavanje po ugovoru takse biti smanjene za čak 99 odsto.  

Zahvaljujući upornom nastojanju PKS–RPK Niš i saradnji sa privredno-ekonomskim savetom Grada Niša, klubom privrednika „Naissus“, Opštim udruženjem samostalnih privrednika i zanatlija Niš i drugim formalnim i neformalnim udruženjima, lokalna samouprava je prihvatila da izmeni dosadašnju praksu i smanji naknadu za oglašavanje za više od 10 puta.

Ova odluka odnosi se na sve privrednike i preduzetnike kojih na teritoriji grada ima gotovo deset hiljada.

Odluka predviđa da se oglašavanje firmi na javnim površinama umanjuje za 95 odsto, dok će na mestima za oglašavanje po ugovoru takse biti smanjene za čak 99 odsto. Takođe, naknada za reklamne nalepnice sa unutrašnje i spoljašnje strane poslovnih objekata, za displeje i svetleće natpise, sa unutrašnje strane, biće potpuno ukinuta.

Ovo praktično znači da će, nakon usvajanja ovih odluka, maksimalni iznosi za plaćanje po ovom osnovu, u ekstra centralnoj zoni grada, biti 5 dinara po metru kvadratnom dnevno (150 dinara mesečno ili 1800 dinara godišnje), umesto dosadašnjih 50 dinara (1500 dinara mesečno ili 18.000 dinara godišnje) za pravna lica i preduzetnike koja imaju godišnji prihod preko 100 miliona dinara, tj. 20 dinara (600 dinara mesečno ili 7200 dinara godišnje) za pravna lica i preduzetnike koji imaju godišnji prihod manji od ovog iznosa i to se odnosi isključivo na sredstva za oglašavanje koja su van izloga i portala. Ovakav iznos tarifa je najniži u Republici Srbiji.

"Ova inicijativa, potekla iz Regionalne privredne komore Niš, ne bi bila realizovana bez pomoći brojnih institucija i pojedinaca. Njena realizacija predstavlja primer dobre prakse i odgovornog odnosa prema privredi, što je istovremeno i apel ostalim lokalnim samoupravama sa područja Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga da postupe na sličan način i privrednicima olakšaju poslovanje. Svaka podrška domaćem privredniku koji je opterećen brojnim drugim nametima i finansijskim obavezama, istovremeno znači unapređenje postojećeg privredno-ekonomskog ambijenta i stvaranje uslova za otvaranje novih privrednih subjekata. Dobra komunikacija između Privredne komore Srbije, poslovnih udruženja i lokalne samouprave, kao i njihov zajednički nastup, predstavlja siguran način da se uspešno odgovori i na druge zahteve privrede, kako bi se stvorili što bolji uslovi za funkcionisanje svih privrednih društava u regionu. Očekujemo da će se sa ovakvom praksom nastaviti i da ćemo imati u narednom periodu još dobrih i konkretnih vesti za privrednike, tako da zajedno stvorimo uslove za podizanje nivo poslovnih aktivnosti", ističe direktor PKS-RPK Niš Aleksandar Milićević.Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share
Nema fotografija za ovu vest

Ponuda Meseca

Izdvajamo

Promocija

Copyright © 2009 Poslovna Žena • All Rights Reserved