Nedelja, 26.01.2020.

E-mail lista

Budite u toku, prijavite se

Kursna lista na dan: 24.01.2020.

E M U EUR 117.5388 
S A D USD 106.3892 
SVAJCARSKA CHF 109.6649 
V.BRITANIJA GBP 139.6445 
KANADA CAD 81.0333 
HRVATSKA HRK 15.7861 
BIH BAM 60.0966 
BELEX Line   (%)
BELEX 15   (%)

U fokusu

Poslovna Žena, 05.12.2019.
Za inovativne projekte u Srbiji 4,1 milion evra

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Nenad Popović izjavio je danas da je za finansiranje inovativnih projekata u Srbiji, naročito iz oblasti softvera i izrade aplikacija, odobren 4,1 milion evra.

Za inovativne projekte u Srbiji 4,1 milion evra

Popović je na svečanosti "Innovation day", zajedno sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem, uručio grantove za 33 preduzeća.

On je uoči dodele grantova, u izjavi za novinare, naveo da se očekuje da će krajem decembra izvoz IT proizvoda, usluga i servisa iz Srbije dostići rekordnih milijardu i po evra.

Ministar je naglasio da se već tri godine zaredom povećava budžet Fonda za inovacionu delatnost Vlade Srbije kako bi se podigao inovacioni potencijal srpskih startapova na najbolji mogući način.

On je podsetio na to da i kabinet na čijem je čelu, takođe, finansira određene projekte i zajedno sa projektima Fonda za inovacionu delatnost daje jedan respektabilan budžet za mala i srednja preduzeća.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da se Srbija razvija i da inovatori dobijaju ova sredstva, i to ne samo u Beogradu, nego i u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Ovoga puta imamo inovatore i iz Alibunara, iz cele Srbije, i to je ono što u budućnosti očekujemo – da se inovacione i startap kompanije osnivaju u čitavoj zemlji, istakao je Popović.

Ministar je poručio da će Vlada Srbije, zajedno sa Fondom za inovacionu delatnost, učiniti sve da ta preduzeća dobiju i sredstva i stručnu i mentorsku pomoć kako bi postale respektabilne kompanije ne samo na srpskom, nego i na evropskom i svetskom tržištu.

Srbija ima najbolje inženjere i inovacione kompanije u ovom delu Evrope i to su prepoznali svi u svetu. Siguran sam u to da će u budućnosti rezultati biti izvanredni, naglasio je Popović.

Prema njegovim rečima, Srbija je lider u inovacijama u regionu, pri čemu je izvoz IT proizvoda, usluga i servisa iz naše zemlje veći od izvoza srpskog agrara, "Fijata" i drugih velikih kompanija.

On je ukazao na to da je Vlada ove godine, pored velikih tehnoloških parkova koji se grade u Nišu i Novom Sadu, otvorila osam mini tehnoloških parkova, inovacionih startap centara, u gradovima koji nemaju univerzitete, najavivši da će do polovine sledeće godine biti otvoreno još šest.Ocena
Vaša ocena
Bookmark and Share
Nema fotografija za ovu vest

Ponuda Meseca

Izdvajamo

Promocija

Copyright © 2009 Poslovna Žena • All Rights Reserved