Festival knjige NOFEK počinje u petak, 3. septembra

NOFEK će biti održan od 3. do 5. septembra u pasažu Hotela Vojvodina, a ovogodišnji program će činiti nastupi mladih autora, kao i afirmisanih pisaca.

Festival će otvoriti ovogodišnji laureat nagrade „Poenta“ Miloš Švonja. Nagrada će biti dodeljena drugu godinu za redom za najbolju pesmu objavljenu na portalu Poenta između dva festivala, sa ciljem da preraste u tradiciju i da zauzme značajno mesto u afirmacijimladih autora.

Na festivalu će se, kao i do sada, predstaviti mladi autori. Između ostalih tu su Katarina Pantović, Mičoš Markov, Dušica Mrđenović, Katarina Sarić, Irena Plaović i Jelena Marićević Balać.

Ovogodišnji program uveličaće svojim nastupom i afirmisani autori kao što su Bojan Savić Ostojić, aforističar Ninus Nestorović, pesnik, reper i prozaista Marko Šelić Marčelo, ali i specifičan nastup pesničke porodice Sladoje - Đorđa, Emsure i Tijane.

Otvaranje festivala obeležiće i prezentacija novih izdanja Gradske biblioteke u Novom Sadu, kao i izdanja na engleskom jeziku. Osim bogatog programa, festival će obogatiti i mali sajam knjiga na kojem će se naći veliki broj novih naslova, kao i stara i retka izdanja.

Programi počinje svakog dana od 17 časova.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar