Kupci Amazona u Lokfordu u Kaliforniji među prvima će primati isporuke dronovima

  • Bez autora
  • Jun 15 2022
  • 1019 pregleda

Da bi isporuke paketa dronom postale realnost, u Amazonu su, kako navode na portalu kompanije, radili skoro deset godina.

Relativno je lako koristiti postojeću tehnologiju za letenje sa lakim teretom na kratkoj udaljenosti, koja je unutar vašeg vidokruga, ali je sasvim drugačiji izazov izgraditi mrežu koja može pošiljke isporučivati klijentima na većoj udaljenosti, što su, kako u Amazonu navode - uspeli zahvaljujući timovima od stotina naučnika, inženjera, profesionalaca u vazduhoplovstvu i futurista.

Lokford u Kaliforniji ima istorijsku povezanost sa vazduhoplovnom industrijom. Zajednica se može pohvaliti jednim od prvih pionira avijacije - Veldonom B. Kukom, koji je ranih 1900-ih napravio i upravljao prvim avionima.

Sada, više od jednog veka kasnije, stanovnici će dobiti priliku da se prijave za besplatnu isporuku dronom a dnevni kapacitet je - na hiljade artikala.

Stanovnici Lokforda će igrati važnu ulogu u definisanju budućnosti. Njihove povratne informacije o usluzi dronovima koji isporučuju pakete u njihovim dvorištima, pomoći će zaposlenima u Amazonu da se maksimalno prilagode krajnjem klijentu.

Logistička industrija vrvi od bespilotnih letelica. Ali nisu svi sistemi dronova jednaki. Na primer, većina dronova nema sposobnost da detektuje i izbegne druge letelice i prepreke - i lako je razumeti zašto bi to moglo da predstavlja probleme.

„Gradimo nešto drugačije. Napravili smo sofisticiran i vodeći sistem izbegavanja prepreka koji će omogućiti operacije bez vizuelnih posmatrača i omogućiti našem dronu da radi na većim udaljenostima dok bezbedno i pouzdano izbegava druge avione, ljude, kućne ljubimce", navode u Amazonu.

„Od početka ovog prograama dizajnirali smo, napravili i testirali mnoge dronove. U stvari, napravili smo više od dve desetine prototipova, uključujući našu najnoviju verziju, koju sa zadovoljstvom sada koristimo za isporuku kupaca u stvarnom svetu", dodaju u kompaniji.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar