Poznati brendovi uvode novi način kupovine?

  • Bez autora
  • Aug 18 2022
  • 493 pregleda

Nemački trgovački lanci Aldi i Lidl po svemu sudeći žele da uvedu novitete u svoje filijale.

Usluge samoskeniranja, odnosno samostalno skeniranje proizvoda pomoću aplikacije, sada će se intenzivnije koristiti. Sa sličnom idejom, u trku bi trebalo da se uključi i poznati drogerijski brend dm, pišu nemački mediji, prenosi Poslovni dnevnik.

Opcije automatskog plaćanja kao što su samouslužne kase već su dostupne u nekim supermarketima i prodavnicama nameštaja u Nemačkoj. Kako prenose nemački mediji, Aldi i Lidl sada takođe žele da naprave korak u pravcu veće automatizacije: Scan&Go kupovina bi navodno trebalo da bude moguća u budućnosti u svim filijalama.

Konkretno, to znači da kupci skeniraju proizvod ili hranu koju su stavili u korpu dok još kupuju, koristeći posebnu aplikaciju dotičnog diskonta. Kada dođu na kasu, kupljeni proizvodi su već evidentirani.

Nemački mediji su za očekivanu inovaciju saznali preko oglasa za posao Aldi Suda. Naime, traži se analitičar koji će planirati "uvođenje Scan&Go aplikacije u više od 7.000 ekspozitura širom sveta”.

Međutim, u pres-službi diskontera nisu želeli da potvrde niti da demantuju ove planove, već su samo rekli da će pratiti tržište i proveriti koliko im odgovara opcija Scan&Go.

Situacija je drugačija u Švajcarskoj, gde Aldi Sud već godinu dana nudi aplikaciju Scan&Go.

Lidl takođe planira da uvede opciju kupovine "Shop&Go". Međutim, ni iz Lidl internešenela nisu konkretno odgovorili na novinarski upit, već su samo odgovorili da razmišljaju o uvođenju "inovativnih opcija za kase".

Lanac drogerija dm zvanično je novinama potvrdio razvoj Scan&Go metode kupovine. Takav sistem je već isproban, ali ga je koristilo samo nekoliko kupaca.

Aldi, Lidl i dm tako idu istim putem kojim su, na primer, Kaufland, Reve i Netto već prošli. U Nemačkoj bi samoskeniranje i plaćanje putem aplikacije već trebalo da bude moguće u preko 50 filijala Kauflanda i Netta, u 172 filijale Peni i na 167 Reve lokacija, prenosi Feniks magazin.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar