Sajam ženskog inovacionog preduzetništva 1. oktobra u Beogradu

„Sajam ženskog inovacionog preduzetništva”, koji će okupiti preduzetnice iz Srbije koje se u svom biznisu bave inovacijama, biće održan 1. oktobra u Beogradu u Tržnom centru Galerija, od 12 do 15 časova.

Na štandovima će biti prezentovani primeri uspešnih biznisa i inovativni proizvodi, a učesnici će biti u prilici da razmene iskustva i steknu nova znanja o mogućnostima unapređenja poslovanja.

Sajam će otvoriti dr Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj. Na otvaranju će govoriti o svom inovativnom poslovnom iskustvu dr Jasmina Knežević, predsednica Upravnog odbora, osnivačica i direktorka vodeće privatne zdravstvene ustanove Belmedic i druge uspešne preduzetnice koje će predstaviti primere dobre prakse.

Sajmu će prisustvovati pedesetak učesnika iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Užica, Valjeva i drugih gradova – preduzetnice, predstavnice ženskih udruženja i preduzetničkih asocijacija, nezaposlene žene sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, koje su zainteresovane za preduzetništvo, kao i predstavnici medija.

Cilj projekta je da informiše javnost, a posebno ona preduzeća u kojima su vlasnice žene, da prepoznaju i prihvate inovacije i kreativnost kao vitalni koncept savremenog poslovanja, kako bi podigle nivo sopstvene konkurentnosti i unapredile poslovanje.

Među preduzetnicama koje će se predstaviti na Sajmu su Milena Blagojević, vlasnica preduzeća Plišana fioka iz Beograda koja se bavi prodajom edukativnih plišanih igračaka namenjenih različitim uzrastima dece; Anita Mitrović, vlasnica Testenine tajna iz Niša, koja proizvodi domaće testenine bez aditiva iz domaće bakine kuhinje; Milica Petrović, vlasnica preduzeća Čarolija u Tegli iz Gornje Vrežine kod Niša, sa jedinstvenim zdravim gotovim proizvodima poput pasterizovanog domaćeg mesa bez aditiva i konzervansa;  Ljiljana Matković na čelu Eko tim-a iz Loznice, dobitnica niza nagrada za uspešno poslovanje u oblasti sanitarne zaštite; četiri mlade devojke, Ivana, Nevena, Jovana i Aleksandra iz Beograda čine Bee’s care tim koji proizvodi preparate od meda sa Sokolskih planina, po tradicionalnoj recepturi prenetoj s kolena na koleno; Ivona Kisić i Tamara Drobnjak iz Novog Sada su vlasnice turističke agencije Planet Air koja uspešno posluje prateći inovativne trendove u turizmu; vlasnica Lozanjske terase, Zoka vodi predivno seosko odmaralište na padinama Suvobora nedaleko od vrha Rajac; Maja Milićević, preduzetnica iz Beograda predstaviće svoj holistički centar i koncept zdravog, uravnoteženog i odgovornog života.

Organizator Sajma ženskog inovacionog preduyetništva je Centar za tranziciju i ljudska prava “Spektar”, uz pokroviteljstvo Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar