“Spotify” dodaje 300.000 audio knjiga za američke korisnike

Korisnici “Spotify” servisa iz SAD-a od sada mogu da kupuju i audio knjige putem aplikacije gde je dodato preko 300.000 naslova. Neke od knjiga koje su dostupne korisnicima uključuju i “Becoming” Mišel Obame i “The Storyteller” muzičara Dejva Grola.

“Spotify” je ranije nudio neke audio knjige, kao što su “Frankenštajn” Meri Šeli i “Pod tuđim uticajem” Džejn Ostin. Tokom 2020. godine objavljen je podkast “Hari Poter i kamen mudrosti”sa poznatim ličnostima koje su čitale različite delove knjige.

Međutim, korisnici aplikacije neće moći da slušaju novih 300.000 audio knjiga kao deo svoje muzičke pretplate ili besplatno, kao većinu podkasta na servisu.

Umesto toga, slušaoci će morati da kupe svaku knjigu koju žele da slušaju i to po cenama za koje “Spotify” tvrdi da su „konkurentne“ drugim prodavcima.

Nir Zicherman iz “Spotify-a” je rekao da kompanija želi da ponudi ponešto za svakoga. On dodaje da audio knjige čine samo 6-7% tržišta knjiga, ali da je to kategorija koja raste za 20% svake godine.

U “Acumen Research and Consultingu” kažu da se očekuje da će međunarodno tržište audio knjiga vredeti oko 33,5 milijardi dolara do 2030. godine.

Inače i brojne druge velike kompanije nude audio knjige, uključujući “Apple Books” i “Google Books”. Međutim, najpoznatiji servis je svakako “Audible” u vlasništvu kompanije “Amazon”, koji je 2018. godine zauzimao čak 41% udela na tržištu audio knjiga u SAD-u.

Kao što “Spotify” sada radi u SAD-u, “Audible” prodaje audio knjige samostalno, ali takođe nudi naslove koje pretplatnici mogu da slušaju bez dodatnih troškova.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar