Zeolit – skuplja otrove, izbeljuje zube, omekšava kožu, ali nije lek

  • Bez autora
  • Oct 27 2021
  • 610 pregleda

Vitamini i minerali vekovima su saveznici čovekovog zdravlja i lepote. Prirodni vulkanski mineral koji je najbolje sredstvo detoksikacije organizma je zeolit.

Popularno je prozvan mineralom 21. veka zbog široke primene i delotvornosti. Oko njega su postojale brojne dileme, jer je često prezentovan javnosti kao lek, što naravno, nije.

Istraživanja oko pomenutog minerala godinama su napredovala, pa su tako i određene polemike danas razrešene.

"Zeolit nije nikakav lek, on ne leči ništa. To je mineral i jedan od najjačih detoksikatora na tržištu. Znači, svugde gde postoje toksini, gde postoje štetne supstance, on fantastično deluje. On ih zapravo povlači u sunđerastu strukturu, inhibira njihovo delovanje i na taj način uklanja štetan uticaj toksina za organizam", objašnjava stomatolog Vanja Horvat. za hrvatske medije.

Moderno društvo koristi preko hiljadu različitih hemikalija, koje se nalaze u zemlji, povrću, vazduhu kojima smo izloženi svakodnevno.

Oni se moraju negde ispoljiti, a najčešće na koži. To je prvi znak da imamo određene toksine u organizmu.

Posebna vrsta zeolita - klinoptilolit

Posebna vrsta, zeolit klinoptilolit delotvoran je u uklanjanju teških metala poput olova, žive, aluminijuma koji se mogu akumulirati u telu i poremetiti rad organizma.

Ova vrsta zeolita pomaže u uklanjanju toksina, tako što se oni, uz pomoć klinoptilolita, izlučuju putem urina, pa se organizam čisti.

Osim što oslobađa organizam od slobodnih radikala, kancerogenih materija, alkaloida i nitrozamina, ova posebna vrsta minerala uklanja i alkohol, nikotin i katran, dodaje Vanja Horvat.

Zeolit ima pozitivno dejstvo na nervni sistem.

Reguliše proces spavanja, jača imuni sistem i reguliše telesne ph vrednosti organizma.

Klinoptilolit je sastavni deo zubnih pasta, hidrantnih maski za lice.

Dolazi u nekoliko oblika – prahu, kapsulama i tečnosti.

Kako se koristi zeolit?


Preporučena doza je oko 5 grama, od 2 do 3 puta dnevno.

Nema predoziranja i nuspojava i za otprilike četiri do šest sati zeolit se izlučuje iz organizma. Uz savetovanje s lekarom.

"Sve što unosimo u organizam, od riže, mesa, specifičnih mesnih proizvoda, piletine, sve je to puno štetnih materija. Pa, shodno tome, važno je da se ove namirnice operu u zeolitu 15-20 minuta. Postoje svetska istraživanja koja ukazuju da je on jak detoksikator u vodenoj sredini", dodaje Vanja Horvat.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar