Novi Sad izdvojio 24 miliona dinara za nabavku mašina i opreme mikro i malim preduzećima i preduzetnicima

Javni poziv za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku osnovnih sredstava (mašina ili opreme) mikro i malim preduzećima i preduzetnicima na teritoriji Grada Novog Sada u 2021. godini raspisuje se u cilju podrške unapređenja i poboljšanja uslova poslovanja mikro i malih preduzeća i preduzetnika na teritoriji Grada Novog Sada.

Sredstva u ukupnom iznosu od 24.000.000,00 dinara obezbeđena su Odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2021. godinu i planirana su za pružanje podrške mikro i malim preduzećima i preduzetnicima koji u Agenciji za privredne registre Republike Srbije imaju registrovano sedište na teritoriji Grada.

Bespovratna podsticajna sredstva za podršku razvoja mikro i malih preduzeća i preduzetnika su državna pomoć male vrednosti (de minimis državna pomoć) i odobravaju se privrednim subjektima jednokratno, u maksimalnom iznosu od 500.000,00 dinara po jednoj prijavi. Jedan privredni subjekat može na ovom Javnom pozivu da učestvuje samo sa jednom prijavom.

Osnovni cilj Javnog poziva je pružanje podrške radi unapređenja i poboljšanja uslova poslovanja mikro i malih preduzeća i preduzetnika na teritoriji Grada, kao i povećanje vrednosti i obima proizvodnje i prometa, unapređenje opštih uslova poslovanja, jačanje konkurentnosti, pokriće operativnih troškova poslovanja, očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, i pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti.

Prijava sa konkursnom dokumentacijom se podnosi putem pošte ili ličnom predajom na pisarnici Gradske uprave za opšte poslove (šalter sala) u Gradskoj kući, Trg slobode br. 1, Novi Sad, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, u zatvorenoj koverti sa naznakom: ZA GRADSKU UPRAVU ZA PRIVREDU

Prijava na „JAVNI POZIV za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku osnovnih sredstava (mašina ili opreme) mikro i malim preduzećima i preduzetnicima na teritoriji Grada Novog Sada u 2021. godini“ .

Rok za podnošenje prijava je 2.avgust 2021. godine.

Javni poziv je objavljen na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs (Aktuelni dokumenti) i sajtu Gradske uprave za privredu www.privredans.com, a sve dodatne informacije mogu se dobiti i u Gradskoj upravi za privredu, Rumenačka ulica br. 110a.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar