Od sutra javni poziv za subvencije za solarne panele

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je da će sutra biti raspisan javni poziv ovog ministarstva za subvencionisanje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Mihajlović je objasnila da će se program sprovoditi po istom modelu kao i javni poziv za zamenu stolarije, što znači da 50 odsto novca obezbeđuju jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo, a 50 odsto plaćaju sami građani.

Ona je izrazila očekivanje da će u narednih mesec, do mesec i po dana, građani moći da potpišu prve ugovore sa jedinicama lokalnih samouprava.

Prema njenim rečima, planirano je da do kraja godine bude raspisan još jedan javni poziv za zamenu stolarije, dok će u narednoj godini biti nekoliko javnih poziva za subvencionisanje ugradnje solarnih panela.

Ne postoji nijedan razlog za to da ne koristimo zelenu energiju i da ne učinimo sve da budemo efikasniji u korišćenju električne i toplotne energije, a javni pozivi upravo treba da doprinesu tom cilju, poručila je Mihajlović.

Ona je dodala da je plan da u narednih nekoliko godina na krovovima zgrada i kuća bude više solarnih panela i da više koristimo zelenu energiju.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar