Pokrajina pomaže proizvođače vina, rakije i piva

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas ugovore o dodeli blizu 60 miliona dinara korisnicima iz AP Vojvodine po ovogodišnjem konkursu za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

„Sve veći broj vinarija konkuriše za ova sredstva za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije, a od pristiglih 56 prijava novac je dodeljen za 53 korisnika u iznosu od 56 miliona dinara“, rekao je Božić i istakao da je u periodu od 2016. do 2022. godine Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu subvencionisao proizvodnju vina i rakije sa 275 miliona dinara.

Sekretar je naveo da je za subvencionisanje nabavke opreme za proizvodnju piva obezbeđeno sedam miliona dinara.

„Nažalost, odziv je bio mali. Pristiglo je sedam prijava, a sredstva u iznosu od nepunih četiri miliona dinara odobrena su za pet korisnika“, rekao je Božić.

On je izneo podatak da danas dodeljena bespovratna sredstva po oba konkursa iznose 50 posto ukupne investicije. Međutim, ukoliko su nosioci investicije žene ili mlađi od 40 godina, iznos koji se subvencioniše povećava se za 10 posto.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar