Posao za još 16 najboljih studenata Ekonomskog fakulteta

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je ministarstvo na čijem je čelu, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom, raspisalo konkurs za 16 radnih mesta za najbolje studente ove obrazovne institucije.

Mali je podsetio na to da je Ministarstvo do sada dva puta raspisivalo konkurs, pri čemu je prvo zaposleno šest, a potom i sedam najboljih studenata Ekonomskog fakulteta.

On je naglasio da Ministarstvo finansija ponovo daje šansu najboljima da se prijave, kako bi pokazali svoje znanje i dobili odličnu priliku da ga usavršavaju.

Prema njegovim rečima, ovog puta su otvorena radna mesta u Sektoru budžeta, Sektoru za makroekonomske i fiskalne analize i projekcije, Sektoru za praćenje fiskalnih rizika i Sektoru za finansijski sistem, kao i u Upravi za trezor i Upravi za javni dug.

Onima koji se dobro pokažu, dajemo šansu da dobiju ugovore i na neodređeno vreme. Nama su potrebni najbolji i zato ih i pozivam da se prijave, rekao je ministar i dodao da na ovu šansu mladi treba da gledaju kao na odličnu priliku za lični i profesionalni razvoj.

On je objasnio da će kadrove najpre selektovati Ekonomski fakultet, dodavši da pravo prijave imaju studenti završnih godina, kao i oni koji su završili fakultet, a još nisu stekli radno iskustvo.

Mali je istakao da je ovo još jedan od načina da država pokaže da brine o mladima i da čini sve da ih podrži kako bi uvideli da je Srbija zemlja koja im daje priliku da u njoj ostvare svoju budućnost i zasnuju porodice.

Prvo radno iskustvo je veoma značajno, zato smo pokrenuli i program „Moja prva plata“, u koji su uključeni društveno odgovorni poslodavci koji su spremni da daju šansu mladima da steknu prva radna iskustva, osposobljavajući ih za samostalan rad na konkretnim poslovima, naglasio je on.

Ministar je napomenuo da će svi mladi od 16 do 29 godina početkom juna dobiti pomoć države u iznosu od 100 evra, i podsetio na to da su oni i početkom februara dobili isti iznos novčane podrške.

Svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove za posao u Ministarstvu finansija mogu da konkurišu slanjem biografije na imejl adresu: nikola.stevanovic@ekof.bg.ac.rs, uz naznaku za koju poziciju apliciraju.

Rok za slanje prijava je 10. maj ove godine. Više informacija nalazi se na sajtu Ekonomskog fakulteta.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar