Stručna praksa za studente Ekonomskog fakulteta u MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Žaklina Stojanović potpisali su danas Memorandum o saradnji, koji će studentima tog fakulteta omogućiti stručnu praksu i edukaciju kroz praktične aktivnosti, a Ministarstvu jačanje kadrovskih kapaciteta.

Momirović je istakao da je važno da se kroz stručnu praksu studentima osnovnih studija približe najznačajniji procesi rada i podrži proces studiranja jer su Srbiji potrebni kompetentni kadrovi kako bi dodatno „osvežila“ državnu upravu, unela novu energiju i znanje.

Nema važnijeg posla nego da studentima približimo sve ono što radimo i da ih pripremimo za odgovorne zadatke koji su pred njima. Danas po prvi put u modernoj istoriji možemo da se poredimo sa razvijenim zemljama Zapadne Evrope po kompleksnosti projekata koje izvodimo, i zato je saradnja sa akademskom zajednicom važna, rekao je on.

Sa svakim izgrađenim kilometrom najmodernijih auto-puteva kroz Srbiju ili brze pruge od Beograda do Budimpešte, sa modernizacijom luka i razvojem intermodalnog transporta, mi našim studentima možemo da ponudimo nova znanja i stručno usavršavanje, naglasio je ministar, dodavši da danas mladi ne moraju da odlaze u inostranstvo da bi nastavili sa usavršavanjem.

Cilj potpisivanja Memoranduma o saradnji je razvoj i realizacija studijskih programa na Ekonomskom fakultetu koji će studentima pružiti znanja i veštine za potrebe rada u Ministarstvu, uključujući znanja iz oblasti forenzičkog računovodstva.

Ovaj dokument predviđa organizovanje stručnih praksi u Ministarstvu i realizaciju istraživanja, učestvovanje na okruglim stolovima i konferencijama, realizaciju obuka i kurseva kontinuirane edukacije na Ekonomskom fakultetu za zaposlene u Ministarstvu, kao i organizovanje gostujućih predavanja i prezentacija studentima Ekonomskog fakulteta od strane zaposlenih u Ministarstvu.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar