Bolje pamćenje uz pomoć malih trikova

  • Bez autora
  • Nov 02 2022
  • 545 pregleda

Ovi trikovi vam neće oduzeti puno vremena

Važnost mentalne kondicije je što, ukoliko na njoj radite, to će se direktno pozitivno odraziti na vašu produktivnost. Vaša koncentracija će se poboljšati, imaćete bolje pamćenje, i generalno – vaš mozak će bolje funkcionisati. Da biste održali mentalnu kondiciju, pored izbalansirane ishrane i fizičke aktivnosti, potrebno je da vežbate mpzak.

1. Upišite kurs
Kurs stranog jezika, plesa, kuvanja ili šivenja je sjajna ideja. Na ovaj način stvaraju se nove mreže neurona i jačaju sinapse u mozgu. Osim što ćete steći novu veštinu, odličan je način da poboljšate oštrinu uma.

2. Pauze pri učenju
Kada učite, nastojte da pravite male pauze između lekcija. Bolji rezultati se postižu kada učite sa pauzama nego kada to činite satima u kontinuitetu.

3. Pisanje umesto kucanja
Jedno istraživanje objavljeno u časopisu „Journal of Cognitive Neuroscience“ pokazalo je da pisanje rukom ima dosta prednosti. Pisanje rukom aktivira više delova mozga, nego kucanje na tastaturi ili mobilnom telefonu.

4. Meditacija
Meditacija je čin svojevrsne samonege, najvažniji korak u danu i zato treba da bude na prvom mestu. Dokazano je da meditacija i slične tehnike smanjuju stres, sprečavaju sindrom "sagorevanja", razvijaju kreativnost i poboljšavaju kvalitet sna.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar