Poslovi koji svaku generaciju čine najsrećnijom

  • Bez autora
  • Aug 17 2022
  • 434 pregleda

Novi Glassdoor izveštaj o generaciji Z uključuje poslove kojima su ta i druge generacije najzadovoljnije. To je zasnovano na prosečnim ocenama u SAD gde su ocene bile na skali od pet tačaka, pri čemu je 1 bio veoma nezadovoljan.

Za generaciju Z, posao sa najvišom prosečnom ocenom bio je korporativni regrut. Taj posao za tu generaciju imao je prosečnu ocenu 4,79. Dve različite rukovodeće pozicije imale su najviše prosečne ocene za Gen Ks i bumere — glavni izvršni direktor i predsednik, piše Biznis Insajder.

Prema izveštaju, „Radnici generacije Z su najzadovoljniji u ulogama koje im pružaju priliku da oblikuju kulturu kompanije i imaju društveni uticaj“.

Kultura kompanije bila je važna tokom Velike ostavke, pošto su neki ljudi dali otkaz zbog toksične kulture radnog mesta . I generalno, general Z je posebno učestvovao u Velikoj ostavci dok su prelazili na različite poslove.

Kada se posmatraju recenzije koje nisu iz generacije Z zajedno, korporativni regruter je takođe posao koji najviše zadovoljava, ali sa nižim rejtingom od 4,79 Gen Z. Ne-Gen Z je imao ocenu 4,59 za ovaj posao.

„Sve u svemu, generacija Z je najzadovoljnija radom na uglavnom kreativnim, netehničkim ulogama, sa samo dva od deset najbolje ocenjenih poslova za zaposlene iz generacije Z u tehnici, u poređenju sa pet za radnike koji nisu iz generacije Z“, Ričard Džonson, pomoćni ekonomista u Glassdoor-u i autor izveštaja, napisao je.

Glavni izvršni direktor, glavni operativni direktor i predsednik činili su tri najbolja posla na kojima je Gen Ks najsrećniji na osnovu recenzija sa sajta za karijeru. Za bumere, tri različite menadžerske pozicije bile su deo 10 poslova sa najvišim ocenama, ali su predsednik i izvršni direktor rangirani na vrhu za ovu generaciju.

Džonson je napisao da Gen Ks i bumerci „pronalaze zadovoljstvo u ulogama koje zahtevaju više godina iskustva, imaju više odgovornosti i širi uticaj na poslovanje, kao što su predsednik i izvršni direktor“.

Prodavci nekretnina su bili najbolje ocenjeni milenijalci, sa prosečnom ocenom 4,58. Pored toga, ovaj posao je imao treću najvišu prosečnu ocenu od strane bumera sa 4,74.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar