Prijave za BASF Innovation Hub produžene do 30. septembra

Zbog velikog interesovanja inovatora i startapa prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub biće produžene za dve nedelje i trajaće do 30. septembra u ponoć.

Regionalni konkurs BASF Innovation Hub održava se u 11 zemalja Centralne i Južne Evrope, među kojima je i Republika Srbija. U fokusu konkursa su rešenja koja na direktan ili indirektan način doprinose stubovima Zelene agende - čistoj energiji, održivoj poljoprivredi i cirkularnoj ekonomiji.

„U čitavom regionu vlada veliko interesovanje. Do sad su stigle prijave više od 100 inovatora i startapa među kojima su rešenja za upotrebu biomaterijala u najrazličitije svrhe, ideje za ponovno korišćenje plastičnog otpada i pametno navodnjavanje. Evidentno je da je Zelena agenda vrlo inspirativna tema za mlade i da oni aktivno razmišljaju o korisnim rešenjima za održivu planetu. Zbog toga smo odlučili da produžimo konkurs i ovom prilikom pozivamo startape koji eventualno još nisu konkurisali, da svoje ideje prijave do 30. septembra u ponoć”, naglašava Simon Franko, direktor kompanije BASF u Srbiji, BiH, Hrvatskoj i Sloveniji.

U lokalnoj fazi takmičenja žiri će odabrati najbolju sa područja Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, a pobednička ideja će potom učestvovati na regionalnom BASF Innovation Hub finalu, zajedno sa najuspešnijim rešenjima iz drugih država. Pobednik lokalnog konkursa će osvojiti 2.500 evra, a najbolja ideja regionalne faze 5.000 evra.

„Na konkurs se mogu prijaviti inovatori i startap timovi do pet članova. Osnovni uslov za učešće je da prijavljena ideja direktno ili indirektno doprinosi stvaranju rešenja za čistu, pouzdanu i pristupačnu energiju, rešenja za održivu poljoprivredu i rešenja koja omogućavaju prelazak na cirkularnu ekonomiju. Novac namenjen najboljim projektima može biti upotrebljen na način na koji inovatori i startapi smatraju da je najbolji za unapređenje njihove ideje. Bilo da je u pitanju učešće na sajmu, finiširanje proizvoda ili njegovo testiranje, mi smo tu da ih podstaknemoˮ, objašnjava Franko i podseća da je nedostatak novčanih sredstava vrlo često glavni razlog zbog koga nekada jako dobre individualne ideje ne budu realizovane.

Dodatne informacije o konkursu, uslovima i načinu za prijavljivanje dostupne su na veb sajtu http://www.join-innovationhub.com/.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar