Proglašeni junaci malog biznisa

List Blic i 3Banka danas su u prisustvu ministra finansija Siniše Malog i predstavnika Privredne komore Srbije (PKS) proglasili pobednike zajedničke akcije Junaci mikro biznisa.

Prvu nagradu dobila je porodična firma Kvalitet Stamenković iz Svrljiga, drugu preduzetnička radnja Marko Stojanović, Guča, a treću Ravnogorac meze šop iz Mionice.

Direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislava Simanić istakla je da se Komora trudi da prati sve zahteve preduzetnika i da osluškuje njihove potrebe. Prema njenim rečima, Komora radi i na promociji preduzetništva, edukaciji preduzetnika i uvođenju digitalizacije u proizvodnim procesima.

Čestitajući pobednicima ministar finansija Siniša Mali je istakao da je uz sve probleme koji su se u prethodnom periodu dešavali, današnji događaj najlepši od onih kojima je prisustvovao u poslednje vreme.

"Ulepšali ste i moj dan i sliku naše privrede i Srbije a sve zahvaljujući vašoj posvećenosti radu, porodičnim vrednostima i razvoju biznisa. Vi ste stub našeg razvoja i naša buducnost", rekao je Mali i poželeo im uspeh.

Ukazao je da stalno govorimo o velikim fabrikama i da je dobro što ih imamo, ali kako je naveo trebalo bi da imamo što više malih firmi, jer su one najvažnija ćelija razvoja naše ekonomije.

"Za vas je najvažnije da znate da možete da se oslonite na svoju državu i da znate da ako budete imali problem da će država biti tu da vam pomogne. Sada nije kao nekada ranije kada su bile krize a nismo znali kako da se nosimo sa njima, sada smo stabilni smo, pomazemo i pomagaćemo i dalje", obećao je ministar.

Istakao je da je cilj države da obezbedi stabilno, konkurentno i atraktivno poslovno okruženje, da zadrži i poveća životni standard građana Srbije.

Simanić je podsetila da u PKS postoji Parlament preduzetnika, kao najviši organ odlučivanja kada je reč o preduzetnicima koji su u ovoj poslovnoj asocijaciji organizovani kroz razne sekcije, dok je u planu organizovanje i po delatnostima.

"Tri su glavna pravca u našim aktivnostima vezanim za preduzetnike a to su edukacija, inovacije i digitalizacija, kroz koje se oni obučavaju na razne teme, podstiču da budu inovativni dok je digitalizacija neophodan uslov za postizanje konkurentnosti i održivosti na duži rok", rekla je Simanić i pozvala prisutne preduzetnike da se pridruže radu PKS kroz neku od njenih sekcija.

Ove godine je tradicionalnom Blicovom akcijom "Blic preduzetnik" bilo obuhvaćeno 100 firmi, a u finale je ušlo njih pet.

Kako su objasnili organizatori, najuspešnije su birali među onima koji imaju male poslove i zapošljavaju do pet ljudi. Pobednička firma, Kvalitet Stamenković Svrljig, proizvodi kore, drugonagrađena preduzetnička radnja Marko Stojanović Guča bavi se kovanjem i izradom predmeta od metala, dok firma Ravnogorac Meze šop, koja je osvojila treću nagradu, proizvodi suhomesnate proizvode.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar