Topli zemljani i ružičasti tonovi su trend za uređenje doma u 2023. godini

  • Bez autora
  • Nov 03 2022
  • 653 pregleda

Nova 2023. godina je pred vratima, a svet dizajna se već priprema za nove i uzbudljive trendove koje će uneti u sledeću godinu.

Neki brendovi najavili su svoje prepoznatljive boje za 2023.godinu, a očekuje se da će „Pantone" objaviti njihov izbor početkom decembra. Godinu za nama obeležili su tonovi umirujućih nijansi zelene, a 2023. će biti godina toplih boja.

Mnogo zemljanih tonova, toplih neutralnih, ružičastih nijansi i više eksperimentisanja sa bogatim, tamnim nijansama i sjajnim bojama.

„Lično sam veoma uzbuđena zbog najavljenih trendova boja za 2023. godinu.Izgleda da su u proteklih nekoliko godina ljudi počeli da prihvataju smelije boje kada je u pitanju dizajniranje doma, ali su tokom poslednje dve godine odustali. Možda se u 2023. godini to promeni", rekla je Sara Asaf, stručnjak za dizajn doma .

Prigušene nijanse terakote, zelene, žute, boje šljive, čokoladno braon,tamnog žada i cigla crvene, biće popularni izbori za boje zidova, nameštaja i kućnog dekora. Ove boje su tople i prirodne i pružaju odličan kontrast tonovima drveta.

„U poređenju sa zemljanim bojama koje su bile popularne 1990-ih, zemljane nijanse imaju više boho i modernijeg u sebi", ističe dizajnerka enterijera Karla Bast.

Tamne boje imaju dubinu koju ne možete dobiti od pastelnih ili neutralnih tonova.Tamne boje prava su poslastica za oči. Tu spadaju boja uglja i oker.

„Ružičasta je po prirodi boja koja promoviše spokoj i isceljenje, elegantna je i sofisticirana, pa nije ni čudo što su vlasnici kuća veoma zainteresovani za sve nijanse ove boje", rekla je Danijela Vilamil, dizajner enterijera u Las Vegasu.

Dženifer Veruto, izvršna direktorka i osnivač dizajnerskog studija u San Dijegu, kaže da će bogati i privlačni tonovi i nijanse boja poput gline i zelene biti takođe popularni u 2023.godini.

„Već vidimo nagoveštaje ovog trenda u časopisima za kućnu dekoraciju i na mrežama. Nežna ružičasta, menta zelena i svetloljubičasta sve će biti popularne boje za zidove, nameštaj i dodatke", rekla je Dženifer Veruto.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar