U Beogradu održana konferencija „10th IPMA Research Conference“

Nacionalna akademija za javnu upravu saopštila je da je konferencija „10th IPMA Research Conference“ pod nazivom „Value Co-creation in the Project Society“, na kojoj su učestvovali vodeći svetski stručnjaci iz oblasti upravljanja projektima, održana od 19. do 21. juna u prostorijama ove akademije.

Konferenciju je organizovala IPMA (International Project Management Association), koju čine članice iz više od 70 zemalja, u saradnji sa Udruženjem za upravljanje projektima Srbije – IPMA Srbija i Nacionalnom akademijom za javnu upravu, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i globalne izdavačke kuća „Elsevier“.

Događaj su otvorili predsednik IPMA Jop Šeferli i predsednik IPMA Srbija prof. dr Vladimir Obradović, kao i prof. dr Dejan Miletić, a učesnicima su se obratili renomirani stručnjaci u ovoj oblasti – dr Mutu de Silva i Antonija Nieta Rodrigez.

Skupu je prisustvovalo više od 200 učesnika iz više od 30 zemalja, kao i urednici tri najboljerangirana naučna časopisa na svetu.

U okviru trodnevnog programa obrađene su teme od posebnog značaja za Srbiju, kao što su „Upravljanje projektima u javnom sektoru“ i „Održivo upravljanje projektima“.

U okviru programa, organizovan je i poseban događaj za studente – Hackdays 2022, na temu klimatskih promena, cirkularne ekonomije, e-uprave, upravljanja projektima u zdravstvu, dodaje se u saopštenju.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar