Žene lideri 2022: Prva nagrada ministarki Dariji Kisić

Regionalna nagrada Women Leaders 2022 uručena je sinoć dobitnicama na svečanosti u Beogradu, kojoj je prisustvovao i američki ambasador Kristofer Hil, a prva nagrada pripala je ministarki za rad, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić.

Na svečanosti dodele nagrada, koje su osvojile 33 žene lideri iz regiona, ali i uspešne Srpkinje iz nekih od zemalja EU pa i SAD, u organizaciji Fokus radija, ambasador Hil je poručio da je okupljanje žena lidera iz različitih oblasti velika stvar koja spaja zemlje regiona.

"Veliku podršku dajem inicijativi Otvoreng Balkana, a on ne može da funkcioniše bez žena lidera i preduzetnica", rekao je Hil i dodao da su mu žene lideri i preduzetnice veoma važne, i u šali dodao da se oženio jednom od njih.

Podsetio je da je u SAD mnogo urađeno za prava žena, ali da to ne znači da je posao završen,

"Ne možemo biti zadovoljni ako sedimo u pozadini i čekamo da se nešto desi, jer još mnogo toga mora biti urađeno", rekao je Hil.

Drugu nagradu dobila je Jelena Milošević, slikar i dizajner iz SAD, čiji se radovi nalaze u brojnim muzejima i privatnim kolekcijama brojnih poznatih ličnosti.

Treću od 33 nagrade osvojila je Aneta Antova Peševa, iz Severne Makedonije koja je na čelu IT kompanije koja je prva pre četvrt veka dovela Interent u tu zemlju. Peševa je i počasni konzul Kanade u Skoplju.

Na svečanosti, kojoj je između ostalih prisustvovao i direktor Pošta Srbije Zoran Đordević, jednu od nagarda dobila je i direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislava Simanić.

Nagrade su dobile i glumica Isidora Građanin, pevačica grupe Zana i Frajle, ali i brojne žene iz oblasti industrije lepote.

Direktor Fokus radija Zoran Savić, koji je organizator skupa, naglasio je da je ovo važan događaj za Fokus radio, jer žele da budu više od radija koji ima zabavni program.

"Želimo da budemo neko ko će pokretati stvari i podržavati inicijative Vlade Srbije, u nameri da ova naša o ženama liderima regiona, kojom želimo da pokažemo kako su požrtvovanje i odricanje postižu rezultati, postane deo inicijative Otvoreni Balkan", rekao je Savić.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar