Neće biti ukidanja regularne nastave

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić istakao je danas da se ni na koji način ne razmišlja o prekidanju obrazovno-vaspitnog rada na regularan način i da su brojevi zaraženih učenika i nastavnika veoma niski.

Ružić je, odgovarajući na pitanja novinara ispred Instituta "Torlak", u kojem je primio treću dozu vakcine protiv koronavirusa, naveo da je trenutno stanje realno i da je to refleksija raznih godišnjih odmora i odlazaka na more, ali da obrazovni sistem i dalje pokazuje najviši stepen rezistentnosti.

Prvi potpredsednik Vlade je ukazao na to da nastava u školama po semafor modelu funkcioniše, dodavši da će taj model biti inoviran u skladu sa situacijom na terenu i da će danas imati sastanak sa predstavnicima Instituta "Batut" kako bi se utvrdilo na koji način će se to učiniti.

On je, kada su u pitanju brojevi zaraženih učenika i nastavnika, naveo podatke od pre tri dana, prema kojima je zaraženo manje od jedan odsto dece i 1,3 ili 1,4 odsto nastavnog i vannastavnog osoblja.

Ružić je poručio da je vakcinacija jedini lek, dodavši da je imunizovano približno 52 odsto prosvetnih radnika i da se nada da će se uskoro dostići 57-58 odsto.

Ali ni to nije dovoljno. Smatram da je najvažnije da svi shvate koliko je značajno biti odgovoran i solidaran, istakao je prvi potpredsednik Vlade.

Kada je reč o pojedinim peticijama koje su se pojavile u javnosti, a odnose se na to da učenici u školama ne bi trebalo da nose maske, on je naglasio da je situacija tako procenjena od strane stručnjaka i to je nešto što će važiti u skladu sa preporukom.

Imaćemo tokom nedelje redovne sastanke i videćemo šta ćemo dalje odlučiti, dodao je Ružić.

Zajedno sa Ružićem, treću dozu vakcine protiv koronavirusa primili su i direktor Druge ekonomske škole Dejan Nedić i direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar