Vikend sunčanih avantura

Učenici Osnovne škole „Despot Stefan Lazarević“ (Zvezdara/Mirijevo, ul. Mome Dimića br. 2) svojim izuzetnim znanjem na temu odgovornog ponašanja na suncu osvojili su VR set na takmičenju ,,Vikend sunčanih avantura“, organizovanom u okviru društveno odgovorne kampanje ,,Zaštita za sve”.

Nagrada će im biti uručena 20. oktobra 2022. u 13 časova u prostorijama škole.

U takmičenju na temu zaštite od sunca ,,Vikend sunčanih avantura“ učestvovalo je šest osnovnih škola iz Beograda.  Sve škole učesnice dobile su ček na 40.000 dinara za nabavku opreme koja im je potrebna. Na osnovu znanja o odgovornom ponašanju na suncu, prvo mesto i nagradu – VR set, osvojila je i Osnovna škola ,,France Prešern” iz Rakovice, kojoj je nagrada već uručena.

Takođe, u školama koje su učestvovale u takmičenju postavljeni su UV indikatori. Ove specijalne merače intenziteta sunčevog zračenja u okviru kampanje ,,Zaštita za sve” u proteklih nekoliko godina ukupno su dobile 52 škole u Srbiji.

Društveno odgovornu kampanju „Zaštita za sve”, sa ciljem edukacije dece, roditelja i prosvetnih radnika o važnosti odgovornog ponašanja na suncu, od 2018. godine sprovode Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Na primopredaji VR seta, mediji će biti u prilici da razgovaraju sa učiteljicom Osnovne škole ,,Despot Stefan Lazarević" Drenkom Jovanović i njenim đacima koji su učestvovali na takmičenju, kao i sa predstavnicima organizatora kampanje „Zaštita za sve”.

 

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar