Devet stvari koje treba da uradite kako biste pronašli unutrašnji mir

  • Bez autora
  • Feb 21 2023
  • 551 pregleda

Kada odustanete od nekih stvari u životu, to ne znači da nemate hrabrosti, da bežite, već da birate svoj mir, život i birate sebe. Često se u životu susretnemo sa ljudima, okolnostima i sopstvenim negativnim uverenjima koje loše deluju na svakodnevnicu, a napuštanje takvih obrazaca može biti odluka koja će vam drastično promeniti život. Ponekad je bolje da krenemo u novom i potpuno drugalčijem pravcu ako želimo da postignemo sreću.

Saznajte kojih devet stavri treba da napustite u životu kako biste bili srećniji:

1. Napustite posao koji ne volite - Ako na poslu koji radite dugi niz godina ne vidite napredak, ili niste zadovoljni uslovima, ili osećate prezasićenje, vreme je da odete. Iako promena mnoge plaši, to može biti lakše je nego što mislite - pronaći ono što vam se sviđa, započeti novu karijeru ili pronaći nekoga ko veruje u vaš talenat i spreman je da vam pruži šansu.

2. Prestanite da se opravdavate za svoj osrednji život - Prestanite da verujete da su okolnosti jače od nas. Mislimo da sebi činimo uslugu tako što primoravamo sebe da budemo zadovoljni onim što imamo ili da prihvatimo život kojim nismo zadovoljni. Ali najbolje dolazi kada rizikujemo, kada se više trudimo, kada odlučimo da iskoračimo van zone komfora, kada prestanemo sebe jer živimo život kakav nismo želeli.

3. Napustite osobu koja vam umesto ljubavi donosi bol - Ostavite toksične veze, one koje vas čine nesrećnim, one koji su vas više puta razočarali ili izdali. Dajte sebi vremena da prebolite raskid. Može da bude teško i izazovno, ali ne zaboravite da je ovo dopbra odluka, jer zaslužujete samo ljude koji vas iskreno vole i podržavaju.

4. Udaljite se od prijatelja zbog kojih se osećate loše - One koje zbijaju gadne šale o vama, one koje pokušavaju da se uzdignu na vaš račun, one koje vam ne čine život boljim, one koje ukazuju na vaše nedostatke. Oslobodite se ovog dodatnog tereta. Prijatelji su oni koji vas podstiču da se razvijate, napredujete i budete najbolja verzija sebe.

5. Napustite grad koji vam više ne prija - Promena mesta prebivališta, posebno ako ste tu od rođenja može biti ozbiljan i težak korak. Ali, ako vam boravak u ovom gradu više ne prija, opodlučite se za promenu. Eksperimentišite sa promenom mesta stanovanja, ukoliko vam to mogućnosti i uslovi dozvoljavaju - možda je to korak koji će vam ulepšati svakodnevnicu.

6. Prestanite da govorite "da" kada mislite da kažete "ne" - Prestanite da ugrožavate svoje zdravlje i dobrobit jer ne želite da uznemirite druge ljude. Prestanite da se osećate kao da morate da budete prisutni gde god da ste pozvani. Prestani da se predaješ pritisku. Recite "ne" češće i vidite kako vam to menja život.

7. Prestanite da brinete o tome šta drugi ljudi misle - Prestanite da se prilagođavate drugima da biste im ugodili, prestanite da živite po nečijem odobrenju. Prestanite da razmišljate o onome što su rekli, prestanite da verujete da vas poznaju bolje nego što poznajete sebe.

8. Ostavite svoju prošlost - Više ne živite u prošlosti, i ne mora da vas proganja svaki put kada pokušate da krenete dalje. Ostavite prošle greške, neuspehe, prošlost koja vas više ne karakteriše.

9. Prestanite da lažete sebe - Duboko u sebi znate koje stvari treba da izbacite iz svog života da biste živeli sa više sreće i lakoće. Vaše srce zna kada je pravo vreme za to. Vaš um zna da ćete biti dobro kada neke stvari nestanu iz vašeg života. Zato prestanite da govorite sebi da ne možete da odete. Imate slobodu izbora i sa snažnom voljom možete mnogo više nego što mislite.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar