Airbnb traži osobu koja će živeti u Italiji potpuno besplatno godinu dana - imaju dva uslova

  • Bez autora
  • Jan 24 2022
  • 639 pregleda

Beg u prelepo italijansko selo se možda čini nemogućim snom, ali Airbnb će ovu želju ostvariti jednoj srećnoj osobi.

Airbnb je u potrazi za nekim ko će živeti u restauriranoj trospratnoj kući na Siciliji tokom čitave godine, bez ikakve novčane nadoknade.

Ova kuća se nalazi u ruralnom gradu Sambuka di Sicilija koji broji 6.000 stanovnika, čije su gradske vlasti još pre tri godine pokrenule projekat kuća za 1 evro kako bi se promovisala kulturna baština, podstakla međunarodna ulaganja i apelovalo na mlađu populaciju da se preseli u ruralna mesta.

Trospratnicu u Sambuki je kupio i Airbnb, koji ne traži nekoga ko jednostavno želi da se zavuče u seosku idilu, već od uspešnog kandidata se očekuje da se aktivno uključi u zajednicu i između ostalog dočekuje domaćine u njihove ime.

"Uz novootkrivenu fleksibilnost da živi i radi na daljinu, jedna osoba će dobiti priliku da se preseli na Siciliju sa svojom porodicom, partnerom ili prijateljem i useli se u ovu jedinstveno obnovljenu kuću", navode iz Airnbnb-a.

"Idealni kandidati treba da budu posvećeni doprinosu seoskom životu. Njihov boravak u Sambuci će se odvijati u periodu od godinu dana počevši od 30. juna, pri čemu će odabrani srećnik zadržati svu zaradu od hostovanja na Airbnb-u", kažu.

Budući da je ovo inicijativa Airbnb-a, izabrani kandidat će morati da ugosti goste u slobodnoj spavaćoj sobi, a moći će da zadrže novac od rezervacija.

"Domaćin će dočekivati Airbnb goste iz celog sveta najmanje devet meseci u godini", piše na internet stranici Airbnb-a.

Izabrani domaći će takođe imati priliku da unaprede svoje veštine dok borave u Sambuki, uz kurseve italijanskog jezika i kuvanja.

Za razliku od drugih kuća u zvaničnoj šemi domova od 1 evro, kojima je generalno potrebno veliko renoviranje, imovina Airbnb-a je već pretrpela potpunu adaptaciju, zahvaljujući arhitektonskoj firmi Studio Didea.

U prizemlju se nalazi mali dnevni boravak, glavna spavaća soba sa bračnim krevetom i sopstveno kupatilo, na prvom spratu se nalazi dnevna soba, kuhinja, radni prostor, kupatilo i veliku spavaću sobu sa bračnim krevetom, dok gornji sprat uključuje dodatni dnevni boravak.

Iako podnosioci zahteva mogu dovesti porodicu ili prijatelje da žive sa njima, boravak je ograničen na najviše dve odrasle osobe i dvoje dece.

Kandidati treba da imaju više od 18 godina, da govore engleski jezik, a ako znaju i italijanski, to se smatra bonusom.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar