Britanska pošta izdala marke sa citatima iz kultne serije

Povodom obeležavanja 40 godina od premijernog prikazivanja prve epizode kultne BBC-jeve serije "Mućke", britanska pošta odlučila je da izda ograničenu seriju poštanskih maraka na kojima će biti prikazane scene i čuveni citati glavnih likova, pišu britanski mediji.

Royal Mail je poštanska kompanija koja izdavanjem posebnih poštanskih maraka često obeležava događaje, prvenstveno od velikog značaja za istoriju Velike Britanije, piše portal SEEbiz.

Ovog puta su odlučili da izdaju 12 posebno dizajniranih maraka sa scenama i čuvenim citatima omiljenih likova iz humorističke serije "Mućke".

U saopštenju stoji da će na njih osam biti prikazane poznate scene, poput one u kojoj Del Boj pada sa šanka ili scene u kojoj lomi skupoceni luster. Na preostalim markama biće prikazani glavni likovi serije, uz Del Boja i njegov brat Rodni, deka i nezaobilazni ujak Albert.

Na jednoj su prikazani Del Boj, Rodni, deka i ujak Albert, a pored njih piše nezaboravna Delova krilatica: "U ovo doba sledeće godine bićemo milioneri!"

"Vrhunski scenario, neverovatan sadržaj i neobične osobine likova učinile su 'Mućke' jednom od omiljenijih humorističkih serija svih vremena. Zato smo kroz marke odlučili da predstavimo 40 godina od početka emitovanja 'Mućki' kako bi nas podsetile na neke od najduhovitijih scena", rekao je Philip Parker iz Royal Maila.

Serija "Only Fools and Horses", kod nas prevedena kao "Mućke", prvi put je emitovana 1981. godine, a poslednja epizoda išla je na Božić 2003.

Iako je serija nastala pre 40 godina, dogodovštine glavnih likova i specifičan britanski humor učinile su je vanvremenskom, pa su epizode "Mućki" i danas jednako gledane kao i pre toliko godina.

Povodom obeležavanja godišnjice emitovanja serije i izdavanja posebnog seta poštanskih maraka, javnosti se putem Tvitera obratio i glumac John Challis, koji je u seriji glumio Bojsija, i u maniru svog lika pozvao građane da kupe marke, koje su u prodaji od 16. februara.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar