Burger King kreirao poseban meni za trudnice

Trudnoća sa sobom nesumnjivo i donosi brojne promene. Za mnoge žene to podrazumeva i promenu čula ukusa tokom ovog perioda, te sada ne vole hranu koja im je nekada bila omiljena i obrnuto – žude za namirnicama koje radnije nikada ne bi naručile sa restoranskog jelovnika.

Imajući ovo na umu, Burger Kingov restoran u Berlinu je odlučio da ponudi veoma poseban meni za ovogodišnji „Dan majki”.

Naime, restoran “Tempelhofer Damm” kompanije Burger King je 8. maja ponudio devet novih hamburgera nazvanih „Pregnancy Whopper“, a koji uključuju neobične kombinacije preliva poput krastavca sa džemom, sladoleda od vanile sa maslinama ili prženih jaja sa bananom.

Iako tako ne zvuči, istina je da ove kombinacije nisu nastale slučajno, već predstavljaju rezultat istraživanja Burger Kinga nad 1.070 trudnica. U sprovedenoj anketi, čak 58% trudnica je priznalo da oseća žudnju za određenom vrstom hrane koja im je u istraživanju bila ponuđena, kao što su riblji štapići sa sosom od jabuke ili sladoled od jagoda u kombinaciji sa pomfritom.

Najpopularnija kombinacija navedena u anketi bili su krastavci sa džemom.

Rezultati istraživanja naterali su restoran da trudnicama ponudi specijalan jelovnik. Tako su se „Pregnancy Whopper“ hamburgeri za pomenuti praznik besplatno delili majkama i trudnicama, a kako kažu, za sad nema planova da se oni u skorije vreme ponovo nađu na meniju.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar