Italijanska policija jednoglasno odbila da nosi ružičaste maske

  • Bez autora
  • Jan 17 2022
  • 523 pregleda

Italijanska policija je odbila da uz uniformu nosi ružičaste zaštitne maske i odmah je nastala polemika u javnosti.

Zar u današnje vreme, kada je zabranjeno deliti ljude na polove, ima uopšte bilo kakve veze koje je boje maska? Ima. I nema. Zavisi na kojoj ste strani u društvu koje je podeljeno oko svega, pa i oko toga da li je zasta prikladno da policajci nose ružičaste maske.

Kada su policajcima u nekoliko italijanskih gradova poput Venecije, Bolonje, Varezea, Pavije, Sirakuze i Ferare dodeljenje ružičaste FFP2 maske razbuktala se polemika kako u medijima tako i na društvenim mrežama.

Nezavisni Sindikat Policije SAP, uputio je pismo Šefu Policije, Lambertu Đaniniju, izjavivši da zaista nije prikladno da se uz policijsku uniformu nose roze maske, dodavši da se ne radi o seksizmu već o dekoru te da bi isto reagovali ukoliko bi se radilo o ljubičastim ili zelenim maskama.

„Smatramo da su prikladnije crne, bele, teget ili plave maske“, izjavili su sindakati u pismu dodajući da su mnogo više u skladu sa policijskom uniformom.

Sindikat takođe podvlači da su pravila vezana za uniformu jasno regulisana i da je potrebno iskazati poštovanje prema policiji kao instituciji.

Mediji nisu blagonaklono reagovali na odbijanje policije da nose roze maske optužujući ih, u skladu sa obaveznom političkom koreknošću, da je to seksistički čin u kome dalje važe zastarele stvari poput: roze je za devojčice a plavo je za dečake.

„Ukoliko muškarac u uniformi nosi roze on nije pravi muškarac, možda će biti osumnjičen da je gej i da mu nedostaje muškosti pa na taj način gubi na poverenju i poštovanju?“, pitaju se mediji u Italiji koji između ostalog insitiraju i na tome da se više ne sme u mejlovima koristiti Dragi naši ili Drage naše već Drag* naš*, da se niko ne oseti zapostavljenim ili isključenim.

Takođe, i u Italiji se insistira na tome da se kod zanimanja poštuje rodna ravnopravnost i da budu u ženskom rodu.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar