Požurite s prijavom, ovo je posao iz snova

  • Bez autora
  • Jan 24 2022
  • 601 pregleda

U moru oglasa za posao pažnju privlači jedan drugačiji, a pozicija na koju se zapošljava je, ni manje ni više, nego – degustator palačinki.

Oglas je objavljen na platformi PickJobs, a kako bi saznali otkuda takav nesvakidašnji oglas u njihovoj mreži sa portala Poslovni dnevnik kontaktirali su njihovu šeficu marketinga Renatu Puljiz.

Donošenje prave odluke

Kako je rekla, oglas za degustatora nije čest u Hrvatskoj, ali u inostranstvu je ta praksa normalna. Na stranim portalima se često mogu pronaći oglasi za poslove "iz snova", kao što su gledanje Netfliksa, testiranje dušeka, degustacija hrane i pića i slično.

"Baš zato što su ti oglasi retki, odlučili smo ovaj oglas da podelimo s javnosti i možemo reći da smo zabeležili veliki interes potencijalnih zaposlenih", dodala je Puljizova.

Degustator se zapošljava u zagrebačkoj palačinkarnici Choco cafe koja trenutno ima 17 radnika na obe lokacije, one u Voltinom i na Sopotu.

"Na poziciji degustatora zapošljavamo jednu osobu, a trenutačno imamo i raspisane oglase za konobare i kuhinjske radnike. Choco cafe budućim zaposlenicima nudi ugodnu radnu atmosferu, redovna primanja i mogućnost napredovanja’’, objasnila je direktorka marketinga.

"Degustator mora biti veliki gurman, zaljubljenik u dobru hranu, osoba profinjenog nepca koja obožava palačinke u svim kombinacijama. Ne mora imati kvalifikacije vezane za probanje palačinki, ali mora biti odličnog zdravlja, ne bi valjalo da bude alergična na neke od sastojaka koji se mogu pronaći u kuhinji. S obzirom na broj prijava koji nam je stigao u samo par sati, očekujemo ljude različitih preferencija", dodala je Zorotović.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar