Preduzetnice zmajice

U konkurenciji za nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja 28 preduzetnica

Udruženje poslovnih žena Srbije će po sedamnaesti put  dodeliti nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji. U konkurenciji za nagradu je 28 kandidatkinja iz cele zemlje, a imena nagrađenih dobitnica biće saopštena na svečanoj ceremoniji dodele priznanja 30. oktobra u Operi i teatru Madlenianum u Beogradu.

Priznanja se dodeljuju za Izvozno orijentisanu firmu i Uspešan poslovni model, a komisija zadržava pravo da osim u ovim osnovnim kategorijama, dodeli i Specijalna priznanja za poseban doprinos promociji ženskog preduzetništva u oblastima u kojima su postignuti odlični rezultati. Nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj poslovnim ženama koje se hrabro bore sa svim preprekama u biznisu, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji. U prethodnih šesnaest godina na ovom događaju je promovisano više od 500 žena, a 161 je nagrađena.   

Takođe, u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, šestu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija. Ovo je priznanje velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategije rodne senzitivnosti i društveno odgovornog poslovanja, principe osnaživanja žena Agencije za rodnu ravnopravnost Ujedinjenih nacija (UN Women), koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača.

Ove godine, po drugi put na Cvetu uspeha za ženu zmaja, dodeliće se specijalno priznanje – nagrada za preduzetnice koje uspešno primenjuju intelektualnu svojinu WIPO IP Enterprise Award za 2023. Konkurs organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu, a pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO).

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar