Besplatna Letnja škola programiranja za osnovce u Vršcu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u Vršcu počela sa radom besplatna Letnja škola programiranja za učenike i učenice starijih razreda osnovne škole, koju uz podršku Vlade Srbije, organizuje Fondacija Petlja, u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti“.

Pomenuta letnja škola organizuje se u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U dva osmodnevna termina, od 12. do 28. avgusta, 100 učenika, od kojih 74 dečaka i 26 devojčica, iz 33 grada i opštine, učiće o osnovama računarstva, saznaće kako je raditi u IT industriji i koje sve mogućnosti imaju za razvoj karijere u ovoj oblasti.

Pored toga, kroz rekreativne aktivnosti poput izleta, kvizova i večeri društvenih igara, učenici i učenice će se družiti i upoznati Vršac i okolinu.

Polaznici i polaznice Letnje škole programiranja imaju obezbeđen smeštaj i ishranu na bazi punog pansiona u „Domu učenika srednjih škola Vršac“, dok se nastava odvija u školskom centru „Nikola Tesla“, nedaleko od Doma.

Program škole prilagođen je predznanjima prijavljenih đaka i prema tome su formirane grupe i organizovan rad.

Letnja škola programiranja pokrenuta je na inicijativu predsednice Vlade Srbije, kao nastavak podrške za digitalnu transformaciju privrede i društva kroz uvođenje informatike u osnovne škole, otvaranje IT odeljenja u gimnazijama i druge slične inicijative.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar