Deco, uzmite četkice u ruke, zagledajte se u prirodu i osvojite vredne nagrade

VODAVODA poziva osnovce i predškolce, buduće čuvare planete, da crtežima, slikama i kolažima pokažu kako doživljavaju lepote koje ih okružuju

Nacionalni likovni konkurs pod nazivom „Priroda te zove u avanutre nove“ izazvao je veliko interesovanje i probudio inspiraciju kod najmlađih umetnika. Do sada je pristiglo više od 700 radova na temu prirode koji konkurišu za vredne nagrade – od bicikala i ajpeda do boravka na Tari za nagrađene grupe u školama i vrtićima.

Prijave se mogu poslati do 15. aprila, što znači da deca uzrasta od 3 do 10 godina iz cele Srbije imaju još vremena da uzmu u ruke bojice, četkice i kolaž papir i puste mašti na volju.

Likovni konkurs organizuje VODAVODA sa željom da podstakne buduće čuvare planete da istraže prirodu, učeći usput zašto je važno da o njoj brinu. Osnovci i predškolci imaju zadatak da likovnim tehnikama pokažu kako doživljavaju prirodu i  svoje mesto u njoj i kako joj se odužuju za sve što nam pruža.

„Pruža nam radost, lepotu i sjaj, zato i ti prirodi svoju ljubav daj“ slogan je konkursa koji će najbolje radove nagraditi vrednim nagradama. Pobedničke radove će odabrati stručni žiri na osnovu kriterijuma kao što su autentičnost, maštovitost i složenost tehnike,  a VODAVODA će dodeliti grupne nagrade za škole i vrtiće i pojedinačne nagrade za decu uzrasta od 3 do 6 i 7 do 10 godina.

Obrazovanje najmlađih o važnosti očuvanja životne sredine je ključno za usađivanje dobrih navika i vrednosti koje će im ostati tokom života, posebno za decu koja odrastaju u digitalnoj eri bez mnogo dodira sa prirodom. Kao društveno odgovorna kompanija, koja je od osnivanja posvećena brizi o najmlađima, zaštiti životne sredine i zajednici u celini, VODAVODA želi da grupnim nagradama unapredi uslove za učenje i razvoj u vrtićima i školama.

Crtež, sliku, kolaž ili instalaciju, kreiranu samostalno ili u organizovanoj grupi preko obdaništa ili škola, treba poslati najkasnije do 15. aprila na adresu Poštanski pregradak 55, 11070 Beograd 27.

Više detalja o uslovima i propozicijama konkursa dostupno je na sajtu organizatora nagradnog likovnog konkursa www.vodavoda.com.

“Priroda te zove u avanture nove”, Nagradni fond

Grupni radovi (po 3 nagrade za škole i obdaništa):

1. Sedmodnevni boravak na Tari na bazi punog pansiona za celu nagrađenu grupu
2. Interaktivna pametna tabla
3. Uređenje dvorišta (u iznosu do 240.000 dinara)

Pojedinačni radovi (po 3 nagrade u uzrastu od 3-6 godina i 7-10 godina)
1. mesto - ajped sa dodacima za crtanje
2. mesto - bicikl
3. mesto – roleri

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar