Uskoro počinje tradicionalni dečiji filmski festival KIDS FEST

Tradicionalno na jesen počinje ugledni Dečiji filmski festival KIDS FEST koji slavi devetnaest godina postojanja!

U mnogim gradovima u Srbiji od 15. do 22. oktobra pod sloganom "TU SAM SA DRUGARIMA" održaće se najpoznatiji dečiji filmski festival KIDS FEST uz čije kreiranje je tokom poslednjih devetnaest godina stasalo mnogo generacija.

Za neku novu, savremenu publiku osmišljen je još jedan festivalski repertoar koji će imati svojih 12 premijera kod nas, a čije su priče u skladu sa sloganom festivala i upućuje na važnost drugarstva i neophodnosti negovanja međusobnog razumevanja od najranijeg detinjstva.
 
Kao i prošlih godina i na 19. KIDS FEST-u zaživeče najnoviji animirani, igrani i dokumentarni naslovi svetskih kinematografija, pa osim norveških, britanskih, francuskih i kineskih na bioskopskom platnu naći će se i  dečiji filmovi iz regiona i okruženja, a pored premijera festival će reprizirati  i neke poslednje Diznijeve sinhronizovane filmove.

Nakon Sarajevo film festivala na 19. KIDS FEST-u premijerno će biti prikazan animirni film "Snovi jednog robota" (Robot's Dreams), španski crtani film zasnovan na grafičkoj noveli Sare Varon koji govori o prijateljstvu jednog psa i jednog robota. Animirani film snimljen prema istinitom događaju "Titina" (Titina) o osvajanju Severnog pola i psu koji je bio neizostavni prijatelj ekspedicije takođe će premijerno biti prikazna na festivalu.
U repriznim terminima naći će se francuski igrani filma "Velika avantura mačke Ru" o prijateljstvu jedne mačke i jedne devojčice, kao i Diznijev "Elemental" o spoju nemogućeg, elemenata vode i vatre.

I ove godine domaćin 19. KIDS FEST-a biće "mts Dvorana", dok će se u Beogradu dečiji filmski festival održati i u bioskopima: „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Cineplexx BIG“ „Cineplexx BEO Shopping Center", „Cine Grand BIG Rakovica“ i bioskop "Tuckwood".
KIDS FEST održava se i u Novom Sadu u bioskopima „Arena Cineplex“ i "Cineplexx Pormenada", dok se u Kragujevcu očekuje u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“. U Nišu centri dešavanja festivala biće - „Vilin grad“, "Cine Grand Delta Planet Niš" i „Cineplexx Niš".

Podsetimo dečiji filmski festival „Kids Fest” je zabavna i edukativna manifestacija za decu, koja vraća decu tradicionalnim vrednostima gledanja filmova ispred bioskopskog platna.
Cilj festivala je da popularizuje filmsku umetnost ujedno utemeljujući neku novu filmsku publiku, potencijalne filmske radnike i stručnjake u budućnosti.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar