Deca i ekrani – saznajte kako se izboriti sa izazovima savremenog roditeljstva

Uloge roditelja su jedne od najbitnijih koje pojedinac može da ima jer upravo se iz te uloge oblikuju budući naraštaji koji drže budućnost čitavog sveta. Ipak, usled svakodnevnih izazova sa kojima se suočava svaki pojedinac, neretko smo svedoci, da zbog opterećenosti i tereta svega što zivot jeste, ume najviše da trpi upravo roditeljska uloga.

Kako prepoznati kada dete ima problem, kada se alarm pali i kako detetu pomoći – o tome će biti reči na šoljici razgovora sa roditeljima „Deca i ekrani” koja će biti održana u nedelju, 12. marta od 18 sati u Corto caffe-u (Dunavska 18).

Za one roditelje koji žele da znaju više o razvoju svog deteta, ovom prilikom, govoriće psihološkinja, CEO Rezilient Ivana Mrđen, logoped Jovana Kašić Milinović i defektološkinja Milica Radanović koje su okupile i pokrenule koncept „Šoljici razgovora” kako bi podržale roditelje, a samim tim i decu. „Šoljica razgovora” zasniva se na jednomesečnom viđanju, razgovoru i druženju na najavljenim lokacijama, potpuno je otvoreno i besplatno za svakog ko želi da se pridruži. Ovoga puta, na temu „Deca i ekrani”, kao gost govoriće i doktor medicine Jasmina Pajić.

„Sam koncept je kreiran iz iskustvenog doživljaja da postoji potreba za usmeravanjem i saznanjem, kako imamo sve više dece koja ispadaju iz koloseka razvojnih normi, kao i roditelja koji u moru informacija više ne znaju čemu da veruju i šta je značajno. Šoljica razgovora podrazumeva posvećivanje vremena razgovoru o temama koje su bitne za detetov razvoj, dok se dobijaju informacije iz ugla defektologa, logopeda, psihologa, lekara, vaspitača i drugih stručnjaka. Ideja je da na jednom mestu okupimo sve stručnjake koji su neodvojivi deo dečijeg razvoja, a zatim iz proverenih izvora edukujemo roditelje, pružajući im adekvatne temelje za razumevanje faza i indikacija. Šoljica razgovora ima za ideju da okupi roditelji i pruži ovaj vid podrške, poveže ljude i omogući brzu razmenu ključnih informacija”, ističu stručnjakinje „Šoljice razgovora”.

U ovoj buci i gunguli roditelji ne uspevaju da isprate prave informacije, da se posvete deci, da razumeju kroz šta prolaze i kada je zaista potrebno da obrate pažnju i preduzmu adekvatne korake značajne za razvoj deteta, dok kao rezultat imamo sve više dece sa razvojnim poteškoćama.

„Šoljica razgovora” realizuje se u saradnji sa centrom MentalHab.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar