Nadoknada časova nakon dojava o podmetnutim bombama u školama

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da su nakon dojava o podmetnutim bombama, koje su putem elektronske pošte upućene danas na adrese velikog broja škola u Beogradu, ekipe kontradiverzionih ekipa MUP-a na terenu i obavljaju preglede.

Škole će blagovremeno obavestiti roditelje i učenike o načinu izvođenja nastave tokom sutrašnjeg dana.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić pozvao je roditelje i učenike na strpljenje i smirenost.

Iako sve ukazuje na to da su dojave lažne, ne smemo sami procenjivati situaciju. Bitno je da sledimo proceduru u ovim situacijama i osiguramo bezbednost u školama, rekao je on.

Kada je u pitanju nadoknada časova koji su propušteni zbog ove situacije, škole mogu koristiti različite modele za nadoknadu u zavisnosti od svojih kapaciteta – onlajn nastava, sažimanje gradiva, dodatni časovi, objasnio je on i dodao da je u nadležnosti direktora škole da odabere adekvatan način za nadoknadu, uz saglasnost školske uprave.

Neke škole su već, uz pomoć gugl učionice i drugih platformi, organizovale onlajn nastavu za časove koji su propušteni danas, dok su se neki učenici vratili u učionice nakon izvršenih bezbednosnih provera, naveo je Ružić.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar