Potpisan ugovor o izgradnji novog vrtića u Tutinu

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, načelnik Opštinske uprave Tutin Adnan Šehović i predstavnik izvođača radova potpisali su danas ugovor o izgradnji novog vrtića u toj lokalnoj samoupravi, površine od približno 1.000 metara kvadratnih.

Ružić je istakao da je strateški cilj resornog ministarstva da se poveća obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, a to je moguće jedino ako se povećaju kapaciteti vrtića, uz napomenu da se izgradnjom vrtića u naselju Svračiće, uz podršku Svetske banke, obezbeđuje 100 novih mesta za mališane Tutina.

Prema njegovim rečima, vrednost investicije iznosi približno 94 miliona dinara, a predviđeno je da izgradnja bude gotova u narednih deset meseci, kada će mališanima biti na raspolaganju novi objekat Predškolske ustanove „Habiba Stočević“.

Resorno ministarstvo, uz podršku Svetske banke, realizuje Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, putem kojeg unapređuje dostupnost, kvalitet i uslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu.

Kroz projekat se izgradnjom, dogradnjom, adaptacijom i opremanjem obezbeđuje 11.000 novih mesta u vrtićima za mališane.

Projekat podržava nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, osnažuje kompetencije vaspitača, pruža podršku porodicama sa decom, sa fokusom na porodice iz osetljivih društvenih grupa, kao i podstiče uključivanje dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja u cilju obezbeđivanja podsticajnih uslova za njihov razvoj.

Više o informacija o pomenutom projektu možete pogledati na https://ecec.mpn.gov.rs.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar