Uspešno završeno prvo polugodište

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da se danas završava prvo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola, koji će na zimskom raspustu biti od sutra, 31. decembra, dok će prvi nastavni dan u drugom polugodištu biti ponedeljak, 24. januar.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić poželeo je učenicima i svim zaposlenima u školama uspešan završetak prvog polugodišta, pri čemu je izrazio zadovoljstvo jer se nastava od početka školske godine u najvećem broju škola odvijala neposredno, uprkos izazovima.

On je istakao da se pokazalo da je semafor model koji se primenjivao efikasan i da je dao rezultate, dodavši da škole nisu bile mesto širenja virusa, a da je neposredna nastava organizovana u najboljem interesu i učenika i nastavnika.

Ružić je izrazio zahvalnost nastavnom i nenastavnom osoblju na predanosti i posvećenosti, pri čemu je uputio poziv učenicima i zaposlenima da pokažu odgovornost i tokom zimskog raspusta i da zaštite svoje i zdravlje svojih najbližih.

Prvi potpredsednik Vlade je najavio da će Tim za škole i u drugom polugodištu, kao i do sada, pratiti situaciju i redovno donositi odluke o načinu organizacije nastave.

Učenici na teritoriji AP Vojvodina već su na raspustu, koji je počeo 24. decembra, pri čemu nastava u drugom polugodištu za srednjoškolce počinje 10. januara, dok će osnovci sesti u klupe 17. januara.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar