Produžen javni poziv za dekarbonizaciju

Javni poziv za inovativna rešenja za dekarbonizaciju koja doprinose pravednoj zelenoj tranziciji u Srbiji, produžen je do 23. avgusta 2022. godine.

Kako je navedeno, najmanje 20 timova čija rešenja budu odabrana dobiće stručnu i mentorsku podršku za razradu svojih ideja, a najmanje pet najboljih rešenja će dobiti finansijsku podršku kako bi njihove ideje bile primenjene u praksi.

Predložena rešenja treba da doprinesu smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte (GHG) i smanjenju zagađenja životne sredine, podstaknu razvoj novih grana privrede i omoguće prekvalifikaciju radnika iz sektora koji se baziraju na upotrebi fosilnih goriva. 

Na javni poziv mogu da se prijave javna i privatna preduzeća koja su registrovana u Republici Srbiji, samostalno ili u konzorcijumu. Ukoliko se radi o konzorcijumu, u njemu mogu da učestvuju kompanije iz Japana i iz Evropske unije koje posluju u Srbiji, kao i naučno-istraživačke organizacije i institucije, privredna društva i kompanije iz privatnog i javnog sektora iz Srbije.

Javni poziv je objavila kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP) u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Ministarstvom rudarstva i energetike, u okviru projekta „Pravedna zelena tranzicija i dekarbonizacija u Srbiji“, koji finansira Vlada Japana.

Više informacija o javnom pozivu dostupno je na sledećem linku: Traže se inovativna rešenja za dekarbonizaciju koja doprinose pravednoj zelenoj tranziciji u Srbiji.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar