Za kupovinu još 500 seoskih kuća pola milijarde dinara

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić najavio je danas da će za kupovinu još 500 kuća u selima Srbije biti dodeljeno 500 miliona dinara.

Krkobabić je, povodom jučerašnje odluke Vlade da usvoji nekoliko programa koji će to omogućiti, naveo da se bez odlaganja nastavlja sa dodelom kuća, minibuseva i manifestacijama susreti sela, najavivši da uskoro slede i programi vezani za zadrugarstvo, domove kultura i podršku privrednim aktivnostima.

Prema njegovim rečima, ovo je pravi odgovor na brojne zahteve i ogromno interesovanje ljudi koji svoju budućnost vide u selima Srbije.

Vlada je juče usvojila Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2022. godinu, za koji je izdvojeno 500 miliona dinara.

Takođe, usvojena je i Uredba o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije za 2022. godinu, za koji je u ovoj godini opredeljeno 120 miliona dinara.

Vlada je usvojila i Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom "Miholjski susreti sela" za 2022. godinu, za koji će biti izdvojeno 43 miliona dinara.

Ministarstvo za brigu o selu će u narednom periodu raspisati javne konkurse po ovim programima.

Povezane informacije

Komentari

    Prikaži više 
     Prikaži manje

Ostavite komentar